Tüzük

Şube Kodu:1135
Hesap No:0749884

Linkler

Vakfımız ve Van ilimiz hakkında mesajlarınızı bekliyoruz.
Mesaj yaz | Mesajları oku

Burs Başvuruları
Burs başvuruları başlamıştır.
Başvuru için tıklayınız.

BAKAN ÇELİK,MÜNCİ İNCİ BİLİŞİM ANADOLU TEKNİK LİSESİNİ AÇTI.
09.05.2008, VAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Vanlı hayırsever İşadamı avukat Münci İnci tarafından yaptırılan Münci İnci Bilişim Anadolu Teknik Lisesi düzenlenen resmi törenle hizmete açıldı. Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik tarafından açılışı yapılan okulun açılış törenine Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, İşadamı Münci İnci ve çok sayıda davetli katıldı.
Renkli görüntülere sahne olan açılış töreni halkoyunları gösterisi, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Ömrü vefa ettiği sürece bu tür hayır işlerinde elinden geleni yapacağını söyleyen Hayırsever İşadamı Münci İnci bir kız öğrenci yurdu daha yaptırmak istediğini söyledi.
Açılış programında bir konuşma yapan Bakan Çelik, bazılarının çağdaşlık lafını yaptıklarını belirterek, çağdaşlığın lafla değil icraatlarla olacağını söyledi. Kendilerinin çağdaşlığı lafla değil yaşatarak gösterdiğini belirten Çelik, "Biz vatandaşımıza çağdaşlığı yaşatıyoruz." dedi.

Mecliste halka bir söz verdiğini ve bu yıl 3 milyar dolar yatırım yapacaklarını söylediğinde muhalefetten sesler yükseldiğini belirten Bakan Çelik, "(Sayın Bakan ne ile yapacaksınız? Kaynak gösterin dediler.) Dedim ki kaynak Türkiye'dir. Bu iş maharet ister. TOKİ ile 1 katrilyonluk anlaşma yaptık. TOKİ 2008'de bize 1 katrilyonluk okul yapacak. Biz onlara 200 trilyon lira para ödeyeceğiz. Gençlerin ve çocukların cehaletten kurtarılması gerekir. Bu sosyal sorumluluk, aydın olmanın ve kendisini başka insanlardan da sorumlu sayan insan vicdanının gereğidir. Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında, bugüne kadar Türkiye çapında, 28 bin derslik yapıldı" diye konuştu.

2007 yılında ABD'deki Brown Üniversitesinin 7. e-devlet raporunu yayınladığını bildiren Bakan Çelik, "2007 yılının sonunda Türkiye e-devlet uygulamasında, Almanya'nın da önüne geçerek dünyada 8. sırada yer aldı. Bu işin öncülüğünü yapan bakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı'dır. Milli Eğitim Bakanlığında, ortaöğretim kurumları sınavına müracaatlar, elektronik ortamda alınıyor. Milli Eğitim Bakanlığının sadece bu işten karı, 10 trilyon Türk lirasıdır. Lafla çağdaşlık olmaz. Bazıları çağdaşlığın lafını yapıyor. Biz vatandaşımıza çağdaşlığı yaşatıyoruz. Aradaki fark budur. Çağdaşlık icraat ister. Çağdaşlık, pratik ister, uygulama ister. İşin içine yüreğinizi koymayı gerektirir" şeklinde konuştu. Çelik, kendi döneminde Türkiye'deki bilişim sektörünün yüzde 400 büyüdüğünü söyledi.

Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı süre içinde, Türkiye genelinde okullara 600 bin adet bilgisayar gönderildiğini ve Van'a da gönderilen bilgisayar sayısının ise 5 bin adet olduğunu ifade etti. İş adamı Münci İnci ise törende yaptığı konuşmada, donanımlı bir liseyi gençlere emanet etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, Van'da bir kız öğrenci yurdu yaptıracağını bildirdi.

Okulun açılışını Münci İnci ile yapan Bakan Çelik, daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Törene katılan İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ı öğrencilere tanıtan Çelik, Demircan'ın bu okuldaki 105 öğrenciyi tatile götüreceğini bildirdi.

Diğer Yazılar
14.06.2010 - Cennetten bir köşe Van... ,